lauantai 16. marraskuuta 2013

Aina on hyvä sää heittää

Marraskuun puoliväli ja frisbeegolfkausi senkun jatkuu, onko suomen nykyisissä sääoloissa jotain vikaa?
Ei kovin usein nimittäin tule heitettyä marraskuussa frisbeetä täysin lumettomalla radalla. Huomioksi kuitenkin ettei heitto sujunut ihan niin hyvin kuin olisi pitänyt, joten kyllä vähän näyttää siltä että kausi alkaa olla lopuillaan vaikka lumetonta aikaa vielä riittäisikin.

Hieman yli viikon tauon jälkeen alkoi taas mieli vetää radalle heittämään kauden viimeisimpiä kierroksia. Sain kuulla, että kaverini Elmo oli saapunut viereiseen kaupunkiin viikonlopuksi joten ei kun yhteydet facebookin kautta Elmoon. Otin yhteyden myös toiseen kaveriini Joonakseen, joka myös asustelee naapuri kaupungissa. Pienen keskustelun(tai no ei nyt ihan pienen) jälkeen oli aikataulutus sovittuna ja kamppeet valmiina seuraavaa päivää varten.

Päivän lähtösuunnitelmat menivätkin sitten aivan totaalisesti pieleen. Oma kyyti radalle oli vielä aivan vaiheessa. Soiton jälkeen sain tietää myös toverieni olevan myöhässä. Aikataulut saatiin kuitenkin jotenkin kuntoon, vaikka itse saavuin hieman myöhässä paikalle. Säätiedotuksen mukainen pilvetön päivä ei myöskään ollut pilvetön eikä varsinkaan sateeton. Lähes koko ensimmäisen kierroksen pieni sadetihku häiritsi heittämisen iloa.
                                         Kosteelta näyttää...
                                         Kolmatta yritystä mandon ohi!
                                         Elmo avaamassa

Jo saapuessani radalle huomasin vettä tulleen aika paljon, joka ikinen savinen väylä tai pururataa myötäilevä väylä oli aivan karseaa kävellä. Kuten arvata saattaa ei pieni vesisade ja märkä maasto auttanut ensimmäisen kierroksen heitoissa yhtään. Koko kierroksen saldona vain pari birdietä ja onnistunutta avausta. Olen kuitenkin huomannut sen ettei lajin paras puoli olekaan tuloksen tekemisessä vaan itse luonnossa oleskelussa ja kavereiden kanssa viihtymisessä. Onhan se kuitenkin myönnettävä ettei se tulos hyvä tulos haittaisi lainkaan :D
                                         Alkaahan se pilvimassakin rakoilla.

Toiseen kierrokseen lähdettiinkin sitten hieman suuremmalla innolla ja vaihdettiin harjoituksen vuoksi pelimuotokin. Kierros pelattiin parikisana ja säännöiksi päätettiin laittaa best shot maustettuna parilla worst shot väylillä. Totesin taas häviäväni omalle parilleni Joonakselle ihan kertaheitolla, mutta eihän se mitään haittaa tulevien koitosten kannalta. tärkeintähän on kunhan jompikumpi onnistuisi! Pienen alkurämpimisen jälkeen alkoi itsellänikin sujua hieman paremmin, vaikken vieläkään päässyt omaan tasooni olin silti heittoihini tyytyväinen. Ensimmäisen worst shot väylän kohdalla tulos koki kumminkin pienen kolauksen. Ensimmäinen mandoväylä sitten romahduttikin koko homman. Molempien heittäessä mandon ohi olikin tulostaso jo jotain ihan muuta kuin totuttua. Toisen kierroksen lopuilla alkoi yleinen väsymys jo näkyä ja heitto huononi entisestään. Toisen kierroksen tulos oli aika lohduton näky. Päädyimme siihen johtopäätökseen, että harjoitus olisi tulevaisuudessakin ihan suotavaa.
                                       
Joonas avaamassa.
                                                                     Viimeinen vielä.

Vaikka kierrokset menivätkin huonosti ei yleinen mieliala laskenut. päivän päätehtävä oli kuitenkin saada putti toimimaan kohtuullisesti ja ajaa uusi putteri kunnolla sisään. Päivän tavoitteeseen oli päästy, putti toimi siedettävästi ja putteri näytti parastaan. Heittäminen oli tauon jälkeen ihan mukavaa eikä kehokaan tauosta huolimatta osoittanut huonoja merkkejä, ei edes pientä kivun tuntoa missään. Seuraavana päivänä olisi kiekkokirppis ja pienimuotoiset kisat karhumäellä joihin ajattelin osallistua, saapi nähdä jos niistäkin jotain blogiini päivittelisin.

T.H




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti