keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Bägin sisältöä

Frisbeegolfaajan tärkein varuste on tietenkin kiekot ja jonkunlainen bägi, jossa niitä kannetaan/säilytetään.
yleensä itselleen sopivien kiekkojen löytäminen vie aikaa ja rahaa, mutta sitten kun löytää itselleen sopivan kiekon ja huomaa sen olevan aina bägissä mukana kannattaa niitä hankkia vaikka toinenkin. Tässä hieman oman bägini sisältöä:

Putterit:Yksi lajin tärkeimpiä kiekkomalleja on putteri. Putterilla tarkoitetaan kiekkoa, jonka nopeus on yleensä alle 4 tai 4. Putterin tarkoitus on toimia täsmäaseena väylän viimoisessa heitossa eli siinä heitossa, joka päätyy lopulta koriin.
Itse olen tykästynyt latitude 64:n malliin spikeen, joka on hieman normaalia matalampi putteri. Tämä luotto putterini lentää lähes tikkusuoraan, eikä ole kovin alivakaa. bägissäni pyörii yleensä neljä spikea, joista valkoinen ja vaaleansininen on tarkoitettu lähimatkaan, kun taas harmaa ja tummemman sininen vähän pidempiin lähestymisiin.

Midarit:Yleisesti sanottuna lähestymiskiekot, joiden nopeus on välillä 4-6. Tämän kiekkomallin tarkoituksena on lähestyä lyhyet matkat korille, vaikka useat heittäjät käyttävät niitä pitkissäkin avauksissa,
Itse foreheittäjänä en saa midareita kunnnolla lentämään, joten omistan vain kaksi midaria, joita pystyn heittämään forella. Innovan star kitet ovat selvästi alivakaita, mutta niiden liito on aivan mahtava.

Fairway driverit: kiekot nopeusvälillä 7-9. Fairway kiekkoja käytetään tarkkoihin avauksiin ja lähestymisiin.

Yksi parhaimpia luottokiekkojani on striker, tämä todella suoraan lentävä latitude 64:n fairwaydriver on hieman alivakaa, muttei kuitenkaan liikaa. Toimii todella monipuolisesti erilaisissa tilanteissa, joissa tarvitaan tarkkuutta. ylemmässä kuvassa oleva on opto muovia, kun taas alempi gold linea


 Hieman ylivakaampi fairway driver on aina hyvä olla matkassa mukana. Gatewayn blaze hoitaa tilanteet joissa tarvitaan tarkkaa hysseä tai hieman lyhyempää anhyzeria.
'
Yksi maailman menestyneimpiä fairway drivereita on varmasti innovan leopard, jollei tätä kiekkoa ole lähimmässä kaupassa, jossa kiekkoja myydään niin ihmettelen. Tämä alivakaa perusmalli toimii niin ylikääntävänä avauskiekkona kuin suorana lähestymiskiekkona. Parhain muovi leopardille on luultavasti star tai champion muovi.

Driverit:Itselleni yksi pelin tärkeimpiä elementtejä putterin lisäksi. Draivereiden nopeudet ovat kahdeksasta ylöspäin, joten driverin ja fairway driverin ero on välillä lähes olematon. Nämä yleensä pitkänmatkan avauskiekot sopivat myös lähestymisheittoihin, pitää vaan muistaa ettei heitä liian kovaa, sillä näillä pituutta kertyy jo reilusti lähemmäs 120 metriä jos osaa heittää.
 Millenium on mielestäni yksi parhaimmista kiekkovalmistajista, kuten milleniumin orion ls todistaa, tämä quantum muovinen uutena lähes tikkusuora draiveri on todella varma kaikkiin avauksiin, jotka ovat alle 110 metrisiä. Omani on kuitenkin jo hieman kulunut, joten siitä on tullut hieman alivakaa.

 Uusin draiveri tulokas bägissäni on dga:n rogue sp muovilla. Tämä hieman alivakaa draiveri on toodella pitkän matkan kiekko, sen parhaimapa ominaisuutena on heitto pieneen hyssekulmaan, josta se nostaa takaisin vaakaan ja liitelee piiitkän matkaa.

 Milleniumin toinen onnistuminen guantum quasar on yksi parhaita luottokiekkojani. Tämä ylivakaa draiveri vaati omistajaltaan kuitenkin tarkkaavaisuutta kulmien kanssa, sillä vähänkin liikaa kulmaa niin kiekko ei tulee enää takaisin. Yksi kiekon parhaimpia puolia on sen monipuolisuus, joka korostuu etenkin metsäisillä väylillä/radoilla.
 Itselläni gatewayn toinen kiekko, joka pyörii bägissä muiden joukossa. apache on alivakaa kiekko, joka nostaa hyssestä pystyyn ja liitelee loppumatkan kohteeseensa. hieman erikoisempiin tilanteisiin oleva kiekko, jonka liito on aivan järjetön!

 Innovan factory second sl, star muovilla. Tämä kiekko on parhaimmillaan tarkoissa lähestymisissä ja hieman lyhyemmissä avauksissa, sillä se vaan lentää suoraan, ei käännä oikein yli eikä kauheasti feidaakaan mihinkään, kohan vain menee suoraan. Ainoana ongelmana on lyhyt heittomatka muihin verrattuna

 Innovan destroyer, yksi maailman myydyimpiä kiekkoja eikä aivan turhaan, sillä etenkin star muovin destroyerit ovat aivan mahtavia kiekkoja. nämä aluksi ylivakaat kiekot toimivat parhaiten kun niitä kuluttaa hieman, jolloin ne saa lentämään lähes suoraan. Itsellä näitä on bägissä yleensä neljä mutta nyt yksi on hävinnyt, joten on vain kolme. Alin destroyer on kuitenkin poikkeus sääntöön, sillä tämä kyseinen dx malli oli jo uutena aivan hillittömän alivakaa.
 Kevyet kiekot kunniaan. 150 grammainen champion sidewinder innovalta , joka kääntää itsensä yli, vaikka miten heittäisi. Tämä alivakaa pituushirmu ei ole kuitenkaan liian alivakaa, vaan pitää vieläkin oman pituusennätykseni hallussaan.

 Älä missään nimessä luule tätä valkyrieta normaaliksi! Tämä innovan valkyrie kiekko dx muovilla on itse alivakaus, se kääntää itsensä yli pystystä pystyyn alle 50 metrin matkalla ja voittaa kertalaakista mambat sun muut. Voisi siis väittää, että tämä erikoistilanteiden super alivakaa kiekko on hieman kulutettu, ei suinkaan se on toiminut vain istuinalustana vuoden olemassaolostaan.

 Aikaisemmin mainitun guantum quasarin kevyt versio zero-g muovilla. Toimii normaalia alivakaammin, mutta ei missään nimessä kannata käyttää tuulella.

 Itselläni valitettavan vähälle käytölle jäänyt discmanian hysteria "star" muovilla. Varma kiekko, joka lentää kohtuu suoraan kääntämättä yli. bägin peruskauraa, vaikka vähällä käytöllä onkin.

 super ylivakaa latitude 64:n stiletto, jonka feidi on kuusi! Tämä erikoiskiekko on täydellinen metsästä läpi pääsemiseen. Omituinen kiekko tosissaan ja läpäisi jopa pdga:n hyväksynnän. Tämä kiekko sopii kaikkeen muuhun mihin muut kiekot eivät, joten päätelkääpä siitä. Ja uskokaa tai älkää on yksi luottokiekoistani!


 Mielenkiintoinen draiveri, jonka alarimmissä on niin sanottuja kuoppia, joiden pitäisi parantaa liitoa. Gatewayn diablo dt pro muovilla on kyllä kanssa yksi pituushirmu. Kiekon ainoana ongelmana on, että se on hyvin vaativa kulmastaan. muovin pito on kyllä parasta luokkaa.


Tässä luultavasti paras kiekkoni. Orion lf milleniumilta ja tietenkin guantum muovilla. Tämä kevyen sarjan toinen lähettiläs omaa mahtavat 150 grammaa massaa, joten se vaatii vain pienen näpyn pitkään heittoon. Lentää helposti yli 110 metriä ja mikä tärkeintä lentää sen varmasti ilman suurempia ylikääntymisiä tai kovaa loppufeidiä. Ehdottomasti liian aliarvostettu kiekko!

Siinäpä hieman bägini sisältöä, jos on jotain kysyttävää kiekoista, voi kysyä kommenttikentässä. Vastaan parhaalla mahdollisella tavalla!

T.H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti